Betyr vi aktive ingenting?

Alle har fått med seg den tunge tiden, og den alvorlige situasjonen, vi er inne i, med Covid-19 (Korona)

Jeg er på ingen måte noe ekspert på det som foregår nå, men jeg har jo fått med meg, at Sverige kjører sine travløp som vanlig. I den forbindelse så har jeg noen tanker.

1: Kunne vi kjørt travløp?

2: Hvorfor klare Sverige å ha dette som næring til staten?

3. Trenger vi egentlig Rikstoto? (Bedre omsetning nå, da di i Rikstoto  ikke er på jobb)

4. Uten oss aktive, så har ikke di ansatte i DNT/Rikstoto noen jobb å gå til? (På tide å høre på oss som jobber 12-16 timer hver dag, slik at di på di høye hestene sine, kan heve ut fete lønninger( gjelder også sportssjefer/daglige ledere på di forskjellige banene rundt om)

Dette er ikke kritikk, men spørsmål, som sikkert jeg, og flere kunne tenkt seg svar på.

Jeg hadde tenkt å ikke melde hester til Sverige, under denne tiden. Men det ble jo sagt at, DNT ville mest sannsynlig hjelpe til med startpapirer, mot Sverige, derfor meldte jeg 2 stykker, til Østersund, mandag 6 april. Men i dag, tirsdag, så ser jeg at di som jobber med dette i DNT, er tatt ut i permitteringer. Trudde DNT skulle verne om oss aktive, og veilede. Det di driver med nå, er langt i fra veiledning, som di kan få det! Jeg er skuffet over slik toppene jobber nå, for igjen, så er det hesteeierne, som må blød for dette.

Mange hester har dratt ut av landet, til svenske trenere på grunn av dette, di løpshestene kommer aldri tilbake i norsk trening. Om det forsvinner 100-150 løpshester ut av landet,  da skal det bli vanskelig å fylle opp løpene, når dette åpner opp igjen.  Er det slik DNT vil?

Jeg håper Rikstoto trapper ned på ansatte etter dette, slik vi kan få dette på rett vei igjen. Men jeg er redd for at, når di får penger imellom hendene igjen, så starter di med og ansatte flere folk igjen. Til slutt, så er jeg positiv til travet, for det har gitt meg så mange gleder, og gir meg gleder. Dette som jeg har nevnt her i ‘bloggen’ min, er ikke kritikk, men spørsmål, til hvordan travsporten drives fra DNT/Rikstoto sin side.

Dagene i dag har gått i rakbanejobb for toåringene. I morgen skal en del hester trenes på Leangen, mens andre trener hjemme på gården som vanlig.

Vi snakkes,

Vegard